18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Kotleta s jablky a paprikovou hořčici

Název Množství a jednotka
vepřové kotlety 4 kusy
pikantní hořčice
jablka 4 kusy
olej
čerstvě mletý pepř
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 50 min.
Vaření: 25 min.
Jarča



Postup
Kotlety omyjeme, osušíme, nasolíme a lehce opepříme. Z jedné strany potřeme paprikovou hořčici a na 45 minut naložíme do oleje.
Na pánev nalijeme olej a kotlety z každé strany osmažíme. Po osmažení je vyjmeme a na výpeku osmažíme oloupaná a jádřince zbavená jablka, která jsme nakrájeli na plátky. Vrátíme kotlety a prohřejeme. Na talíře dáme kotlety a na ně navršíme opečená jablka.


 


RECEPTY

Tvarohové knedlíky nejlepší

Postup: Tvaroh smícháme v míse s vajíčky a špetkou soli, přidáme krupici, strouhanku,... zobrazit recept

RECEPTY

Dřevorubecké tousty

Postup: Sýr nastrouháme nahrubo, šunku nakrájíme najemno. Smícháme s vajíčkem a... zobrazit recept

RECEPTY

Farmářské fazole s uzeninou

Postup: Slaninu nakrájíme na kostičky, dáme na pánev a na ní zpěníme drobně nakrájenou... zobrazit recept

RECEPTY

Jehněčí eintopf

Postup: Fazole namočíme den předem do studené vody a necháme přes noc. Jehněčí maso... zobrazit recept

RECEPTY

Rybí karbanátky

Postup: Rybí maso povaříme asi 5 minut ve vodě. Pak ho vykostíme a umeleme. Dáme do... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pivovar Vraník na Valašsku

Penzion Vraník – ubytování Zlín je nově zrekonstruováno a nabízí v rámci ubytování 35 lůžek v 8 pokojích a 3 apartmánech. Pokoje jsou vybaveny stylovým dřevěným nábytkem, sociálním zařízením, LCD televizí, lednicí a WIFI.... zobrazit článek

PENZIONY

Horský hotel Sepetná

U nás je vše na dosah, máme ideální polohu uprostřed Beskyd přímo pod nejvyšší...